orban3_1393422535.jpg_824x623

Mi vár Magyarországra, ha a Fidesz nyeri meg a választást?

 

  1. Megépül a múzeumi negyed a Városligetben (generálkivitelező a Közgép), ahová átköltöztetik a Nemzeti galériát is, melybe beköltözik Orbán Viktor.
  2. A következő köztársasági elnököt (persze az már nincs is) Orbán Viktornak hívják, aki bevezeti –orosz mintára- az erős elnöki jogköröket, rendeleti kormányzást.
  3. Egyre több ügyben ad engedményeket a Fideszorbánviktor a Jobbiknak és ha szükséges lesz, koalícióra is lép vele.
  4. Ismételten bevezetik a háromhetenkénti ülésrendet és a kétéves költségvetést. A megmaradt ellenzéki képviselők jogait jelentősen csökkentik.
  5. Létrehozzák a parlamenti felsőházat, ahová díszpintyeket (egyházi, nemzetiségi és egyéb bólogató Jánosokat) delegálnak.
  6. Folytatódik a rezsiharc, melynek eredményeként kivonulnak a külföldi tulajdonosok. A szolgáltató cégeket –ideiglenesen- visszaállamosítják, majd barátoknak (szobatársaknak) privatizálják. A szerződéseket 50 évre titkosítják. A kieső bevételeket a költségvetésből (különadók) biztosítják.
  7. A személyi jövedelemadó kulcsát –ígéretüknek megfelelően- lecsökkentik 10 % alá. Az így kieső bevételeket úgy pótolják, hogy megemelik az illetékeket és a bírság bevételeket.
  8. A bírság bevételek egyik módjaként, valamennyi településen fix traffipaxokat állítanak üzembe, melyek beszerzésére kiírt tender fő nyertese a Civil Zrt. lesz.
  9. A Munka törvénykönyvének további módosításával ellehetetlenítik a szakszervezeti mozgalmakat, jelentős mértékben csökkentik a munkavállalói jogokat.
  10. Az Alkotmánybíróság maradék jogköreinek csorbításával, gittegylet szintjére züllesztik le a taláros testületet.
  11. A Bíróságok függetlenségét úgy biztosítják, hogy a túlságosan független bírákat más beosztásba, szolgálati helyre helyezik át.
  12. Az Ügyészségek tisztviselői kizárólag megbízható, hűségesküt tett káderek lehetnek.
  13. A Médiatanács aktív közreműködésével 99 %-ot meghaladó mértékű lesz a jobboldali média túlsúlya, a közszolgálatinak csúfolt médiákon keresztül csak Fideszes propaganda érhető el.
  14. A kulturális életben (színház-, múzeum-, közgyűjteményi, stb.) vezető tisztséget kizárólag a Magyar Művészeti Akadémia ajánlására tölthet be bárki.
  15. A tankönyv kiadás reformja keretében átírásra kerül valamennyi kiadvány, melyekbe új etalonok (pl. Wass Albert, Nyírő József, Tisza István, Prohászka Ottokár) kerülnek be. A tanárok minősítését tanfelügyelők végzik, kifogásolt tanítási stílus a tanári kamarából (melyben való részvétel kötelező) való kizárással (ergo munkahelyvesztéssel) jár.
  16. Magyarország kilép az Európai Unióból.

 

Szerző: Skeptica  2014.02.26. 14:49 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kampanyguru.blog.hu/api/trackback/id/tr935833752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hímszarvas 2014.02.27. 09:18:39

Érdemes végigvinni a gondolatot a teljes cikluson, azaz: a következő négy év utolsó évében elnöki rendelettel meghosszabbítják az eredetileg 4 évre tervezett időszakot, esetleg OV kormányzó lesz. A ciklus valószínű vége egy a mostani ukrajnai eseményekhez hasonló forradalom(?). Magyarország az IMF-hez fordul. Ismét egy zsákutcás társadalmi kísérlet.
(Annyiban helyes, hogy az ilyen kísérleteket kicsiben kell kezdeni, aztán lehet nagyban is megpróbálni. Magyarország pedig elég kicsi. Esetleg szeretve tisztelt vezetőink a nagyobbításán is elkezdenek gondolkodni.)
süti beállítások módosítása